FEINA FETA

La nostra aposta pel talent digital

Com sabeu, la captació, retenció i potenciació del talent és clau per avançar cap a una Barcelona més competitiva, tal com s’ha plasmat a la nova mesura de govern. La formació, doncs, esdevé essencial per reactivar una economia que ha quedat tocada per la crisi de la COVID-19. Un dels principals eixos per aconseguir-ho és l’impuls del talent digital a la ciutat, a través de la capacitació i especialització tecnològica.

El sector de les TIC és el que més ocupació de qualitat està generant a la ciutat de Barcelona, fins i tot durant la pandèmia. De fet, la demanda de perfils digitals a les empreses és tan elevada que hem fet una aposta per la IT Academy, ampliant fins a 800 les places de formació per al 2021. En aquest sentit, hem fet una crida a la ciutadania a formar-se en desenvolupament web i dades en només 12 setmanes i hem fins i tot creat una nova pàgina web perquè a les persones usuàries els sigui més senzill orientar-se entre les diverses propostes formatives!

Per tal de crear diverses especialitzacions que s’adaptin a les diferents necessitats del mercat de treball tecnològic, també hem obert tres itineraris: Front-End, Back-End i Data Science. Els primers són els qui s’encarreguen de construir la part visible d’una web, és a dir, el disseny, l’estructura, els colors, les animacions, els efectes, etc. Els segons programen la part del web que no és visible, centrant-se en totes les funcions que ofereix el web i les bases de dades que hi estan vinculades. Els darrers extreuen informació de grans quantitats de dades, combinant l’estadística, les matemàtiques i la informàtica, amb l’objectiu de poder prendre decisions estratègiques.

A tot plegat, des de la IT Academy també posem a l’abast de l’alumnat un servei de mentoria expert, amb acompanyament durant la formació i posteriorment en la cerca de feina, aconseguida per un 76% de les persones que passen per l’entitat.

 

 

En marxa 42 Barcelona, un projecte disruptiu

De manera paral·lela, desembarca a la ciutat el projecte 42 Barcelona, un campus de programació impulsat per Telefónica amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. L’acadèmia, 100% oberta i gratuïta amb la voluntat de formar els perfils digitals del futur, s’assentarà al Parc Tecnològic de Barcelona Activa a partir del segon semestre del 2021.

Totes aquestes fites fan evident que la formació tecnològica és una de les apostes clau que impulsem des de Barcelona Activa!