FEINA FETA

Li toca al barri: dinamitzem l’economia local!

La revitalització del comerç de proximitat i els mercats municipals és una de les nostres principals prioritats, i més en un moment de crisi com l’actual, en què especialment comerciants i també gran part del veïnat han patit els efectes de la COVID-19.

Davant el repte que presenta aquest escenari, a finals de novembre vam engegar la campanyaLi toca al barri’, que bonifica amb un 15% les compres fetes en RECS (la moneda ciutadana de Barcelona, paritària a l’euro), als comerços locals dels 10 barris que formen l’Eix Besòs. La iniciativa, que compta amb una partida de bonificacions de 100.000 euros, s’estendrà fins al 31 de juliol de 2021 o fins a l’esgotament de l’import per a les bonificacions.

 

Els 10 barris de l’Eix Besòs són:

  1. Ciutat Meridiana
  2. Vallbona
  3. Torre Baró
  4. Les Roquetes
  5. La Trinitat Nova
  6. La Trinitat Vella
  7. Baró de Viver
  8. El Bon Pastor
  9. La Verneda i la Pau
  10. El Besòs i el Maresme

 

El funcionament és molt senzill: per participar-hi, ens hem de descarregar l’aplicació mòbil del REC, disponible a l’Apple Store i a Google Play, i registrar-nos com a particulars. Una vegada dins, hem de fer un canvi inicial mínim de 10 euros a 10 RECS. Un cop realitzat, es crearà el compte ‘Li toca al barri’, en què s’acumularà el 15% que rebem per cada compra i que podrem gastar en les següents.

A tot plegat, cal dir que els RECS són una forma de pagament segura, instantània i sense costos, que només circula entre els comerços adherits a la xarxa i, per tant, garanteix que els diners circulen i es queden al territori. A més, els comerciants es poden donar a conèixer a través de l’app i reben assessorament en noves tecnologies!

 

 

El projecte s’està duent a terme de manera conjunta entre l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació NOVACT, i compta amb la participació de Barcelona Activa, Pla de Barris i la Direcció de Serveis d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Política Alimentària.

Així que no us ho penseu més, si viviu o treballeu en un dels 10 barris on la campanya està en marxa, és l’hora de passar-se al REC!