?>

En aquest número parlem amb:

Marcos Álvarez, Núria Giró, Loles Martínez, Regina Navó i Ernest Pons





Marcos Álvarez

Tècnic d'Emprenedoria


Què fas a Barcelona Activa?
La meva tasca consisteix en acompanyar a les persones emprenedores des de la idea de negoci fins a la posada en marxa del projecte. Durant aquest trajecte donem assessorament i acompanyament en qualsevol aspecte del negoci que vulgui desenvolupar.

Què és el que més t’agrada de la teva feina?
El que més m’agrada de la meva feina és poder fer tot el seguiment d’un projecte amb la persona emprenedora des de la conceptualització de la idea de negoci, passant pel desenvolupament del pla d’empresa, la recerca de finançament i finalment l’obertura del negoci. I si a sobre em conviden a la festa d’inauguració, ja és perfecte.

Quant temps portes a l’empresa? Quina ha sigut la teva trajectòria professional?
Vaig entrar a Barcelona Activa al maig del 2009, així que una mica més de set anys, sempre com a tècnic d’emprenedoria. Prèviament havia treballat a una petita gestoria durant tres anys, assessorant pimes i petits autònoms sobre aspectes de fiscalitat, comptabilitat, constitució empresarial i aspectes laborals.

Per tu què és Barcelona Activa?
Per a mi Barcelona Activa és l’espai de trobada i reflexió del desenvolupament econòmic local. És el contacte a peu de carrer entre les necessitats de la ciutadania a nivell ocupacional i empresarial i l’administració local. La nostra missió ha de ser recollir aquestes necessitats i traslladar-les a les polítiques municipals perquè ambdues vagin en la mateixa direcció.

Què t’agradaria conèixer més a fons de Barcelona Activa?
M’agradaria conèixer les accions que s’estan desenvolupant per la millora del benestar i la professionalització de les persones treballadores, així com les iniciatives que s’estan duent a terme per la millora de la col·laboració, la transversalitat i el treball conjunt entre les diferents direccions de Barcelona Activa.

Acaba aquesta frase: “Un bon dia a la feina és aquell que...”
una persona usuària del servei m’ha donat el seu agraïment per algun motiu: un assessorament sobre el seu pla de negoci, una formació rebuda, l’entrega d’un certificat de viabilitat del seu projecte o simplement un consell que l’ajudi a seguir endavant.


Administrativa de l’Oficina d’Atenció a les

Empreses (Direcció de Serveis a les Empreses)


Què fas a Barcelona Activa?
Diferents tasques administratives de suport als serveis i equipament de l’Oficina d’Atenció a les Empreses. Principalment al Servei de Constitució d’Empreses i a la gestió de reserves de l’Espai Barcelona. Des de fa poc també dono suport al sistema de queixes i suggeriments (IRIS) en el que afecta la nostra línia.

Què és el que més t’agrada de la teva feina?
Del que faig actualment, la gestió de les reserves de l’Espai Barcelona, el fet que em permet col·laborar amb companys i companyes d’altres direccions per tal que l’acte, reunió, formació, etc. que realitzen a l’Espai surti bé. D’altres etapes, principalment en els programes per a dones emprenedores, el fet que et permetia un contacte més directe amb les usuàries, fer un seguiment de la seva trajectòria i, encara que hagués passat temps, rebies una trucada per comentar-te una bona notícia o consultar-te algun dubte.

Quant temps portes a l’empresa? Quina ha sigut la teva trajectòria professional?
20 anys. Els meus inicis van ser a les Escoles Taller, llavors estàvem a l’antic edifici “la guarderia”. Al cap d’un temps, al guanyar una plaça indefinida, vaig passar al Viver a Odame, donant suport a programes per a dones emprenedores. D’aquí al Parc Tecnològic, donant suport a activitats de Creixement, Xarxactiva, Dia de l’Emprenedor, etc. Amb l’Escola de Dones Emprenedores vaig anar cap al Convent de Sant Agustí, a l’equip de Programes a Mida. De tornada a la Seu Central vaig donar suport durant un temps a la XESB i vaig tenir l’oportunitat de fer una substitució com a secretària de direcció. I finalment cap al MediaTIC, a l’ OAE, amb l’equip de Serveis a les Empreses.

Per tu què és Barcelona Activa?
Som un equip de persones que amb la nostra feina, esforç, dedicació, treball en equip, col·laboració i superant dificultats, ajudem a fer possible que la gent de la nostra ciutat compleixi els seus reptes, assoleixi els seus objectius, posi en marxa el seu projecte, el faci créixer i generi llocs de treball, trobi feina, millori la seva formació i capacitació professional, entre d’altres.

Què t’agradaria conèixer més a fons de Barcelona Activa?
El que es fa als diferents serveis, equipaments, programes... ja que en el dia a dia estem centrats en el que tenim més a prop i ens manca a vegades una visió més global del que fem.

Acaba aquesta frase: “Un bon dia a la feina és aquell que...”
veus que la teva feina ajuda a portar a bon terme els objectius marcats. Reps l’agraïment d’un/a usuari/usuària, company/companya pel teu suport o col·laboració.




Loles Martínez

Responsable Programes de Treball i Formació


Què fas a Barcelona Activa?
Gestionar tots els programes de Treball i Formació (plans d’ocupació), en col·laboració amb un luxe d’equip de professionals i amb els responsables municipals de diferents àrees, districtes i instituts.

Què és el que més t’agrada de la teva feina?
L’impacte directe que té la nostra feina en la vida de les persones a les quals s’adrecen els programes que gestionem, en la millora de les seves condicions de vida i de les expectatives de futur laboral. També la relació amb totes les àrees municipals i tenir accés a projectes molt interessants que promou l’Ajuntament.

Quant temps portes a l’empresa? Quina ha sigut la teva trajectòria professional?
Vaig arribar a l’octubre de 1994, com a tècnica de Formació del CS Sant Andreu; després vaig treballar com a directora de l’ET Mercats de Barcelona; com a gestora d’accions formatives i, per fi, a l’any 2000, vaig accedir a una plaça d’estructura, com a tècnica de Programes Experiencials. Posteriorment com a tècnica coordinadora de Programes Experiencials i, des del 2015, com a responsable de Programes de Treball i Formació. Sempre vinculada a Ocupació.

Per tu què és Barcelona Activa?
Potser pot sonar una mica cursi, però sento que Barcelona Activa forma part substancial de mi i també em sento una peça important a Barcelona Activa. He crescut moltíssim professionalment aquí, assumint continus reptes professionals, però també he evolucionat com a persona. Al llarg d’aquests anys he sigut mare, he patit una greu malaltia i he conegut magnífiques persones, algunes de les quals formen part del meu grup d’amistats més preciades.

Què t’agradaria conèixer més a fons de Barcelona Activa?
M’agradaria conèixer millor les línies estratègiques i activitats de totes les DEX, també que es fomenti més la interrelació entre els professionals de les diferents direccions, ja que aquestes dinàmiques afavoreixen l’intercanvi.

Acaba aquesta frase: “Un bon dia a la feina és aquell que...”
em permet lluitar contra la vulnerabilitat d’algunes persones destinatàries dels programes, “fer unes rises” amb les companyes i companys, fer la feina ben feta, atrevir-me amb nous reptes... de fet, crec fermament que el camí per ser feliç és ser feliç durant el camí, i jo ho intento cada dia.


Regina Navó

Administrativa Tresoreria


Què fas a Barcelona Activa?
Per dir-ho en poques paraules, la meva feina consistiria en tot el referent a cobraments i pagaments. Però darrere de tot això hi ha moltes altres coses com per exemple arquejos de caixa, conciliacions bancàries, gestionar la nòmina de les beques, comptabilitzacions, atenció a proveïdors i contacte amb els bancs.

Què és el que més t’agrada de la teva feina?
El que més m’agrada de la meva feina és, sobretot, que puc relacionar-me amb molta gent, tant de dintre de l’organització com externs (proveïdors i bancs).

Quant temps portes a l’empresa?
En el moment que estic contestant aquest qüestionari porto ni més ni menys que 9.881 dies que, per qui no tingui ganes de comptar, equivaldria a 27 anys i un mes. Els primers 5 anys vaig estar al departament de RRHH, i els 22 anys restants he estat fins ara al departament d’Economia i Finances.

Per tu què és Barcelona Activa?
Per mi Barcelona Activa, és la meva empresa, és el lloc on he crescut professionalment i també a nivell humà i personal, i és per aquest motiu que em sento útil, independent, i lliure.

Què t’agradaria conèixer més a fons de Barcelona Activa?
M’agradaria, sobretot, conèixer els programes que es fan tant a nivell d’empresa com els que es fan a Ocupació i Formació. No només els que es fan a la central, sinó també els que realitzen a tots els nostres equipaments.

Acaba aquesta frase: “Un bon dia a la feina és aquell que...”
Tot funciona com jo tenia pensat i com m’agrada, és a dir, en un ambient relaxat i positiu i, a més a més, si això passa en divendres ja és fantàstic!!!




Ernest Pons

Tècnic Altres Economies


Què fas a Barcelona Activa?
Impulsar i coordinar accions d'Acompanyament i Formació per a projectes i empreses de les altres economies, iniciatives socioeconòmiques col·lectives i amb vocació transformadora.

Què és el que més t’agrada de la teva feina?
Poder incidir i potenciar sectors d’activitat que busquen una transformació socioeconòmica necessària i fer-ho sense les limitacions de recursos que he tingut en les meves anteriors feines i sobretot en coordinació amb persones amb un gran potencial professional.

Quant temps portes a l’empresa? Quina ha sigut la teva trajectòria professional?
Vaig començar el gener d'aquest mateix any en la Direcció d'Altres Economies. En la meva trajectòria professional anterior he treballat en diferents entitats d'economia social i cooperativa assessorant projectes d'autoocupació de col·lectius vulnerables, impartint formacions sobre emprenedoria i economia social, coordinant entitats juvenils i culturals, fent seguiment de programes d'habitatge social, valorant convocatòries d'ajuts, entre d'altres.

Fora i dins de la feina he estat i continuo sent cooperativista en diferents àmbits de la meva vida: treball, consum, habitatge, etc. i participo o he participat en diferents associacions i moviments socials.

Per tu què és Barcelona Activa?
Una institució amb molta capacitat per incidir en la realitat socioeconòmica, potser la més transcendental de la ciutat i amb un gran potencial humà ja que s'hi ajunten persones de diferents disciplines i talents de les quals es pot aprendre cada dia.

Què t’agradaria conèixer més a fons de Barcelona Activa?
En general tot el que es fa directament dirigit a la ciutadania: programes, formacions etc de les diferents direccions i les accions al territori.

Un bon dia a la feina...
En què me'n vaig a casa convençut en què estem ajudant a canviar coses que no ens agraden i que creiem poden millorar la nostra societat, en què m'alegro de treballar amb companyes de les que aprenc cada dia i en què aconsegueixo equilibrar la vida professional i personal sense quedar-me en l'intent.