FEINA FETA

10 mesures econòmiques impulsades en temps rècord

Durant tots els mesos COVID-19 hem fet un esforç com a entitat pública per aixecar i tirar endavant mesures per ajudar a la ciutadania a afrontar les dificultats de la situació actual. Són ajuts que s’han pensat des del CECORE i impulsat a través de diferents dependències de l’Ajuntament. De fet, gran part d’ells s’ha fet des de Barcelona Activa: i es que hem jugat un paper clau en la reactivació econòmica. La nostra voluntat, com sempre, ha estat la de contribuir al manteniment financer de les empreses, PIMES, comerços, persones treballadores autònomes i les entitats de la ciutat.

 

El resultat ha estat l’impuls de 10 grans mesures econòmiques:

  • Call center i web d’ajuts
  • Autòno+
  • B·Crèdits
  • Impulsem el que fas
  • Barcelona Accelera
  • Subvencions per a la transformació digital del comerç de proximitat i la restauració
  • Enfortim l’ESS
  • Línies de crèdit ESS
  • Crea Feina
  • Pla de Xoc per l’Ocupació (Plans integrals amb Contractació)

En les primeres setmanes de la COVID-19 vam posar a disposició de la ciutadania un call center, el 900 533 175 i un web específic per informar dels recursos i ajuts de les diferents institucions davant la situació de pandèmia. El call center ha tingut molt bona acollida com podeu veure en aquesta notícia del Coses nostres i ja és un servei permanent de Barcelona Activa.

Per donar un cop de mà a les persones treballadores autònomes, hem llançat Autòno+, una línia de 5M€ d’ingrés ràpid per complementar la prestació de l’Estat. En total, s’han resolt més de 16.000 sol·licituds en un temps rècord! També hem dotat de finançament al teixit productiu de la ciutat, a través dels B·Crèdits, una línia de microcrèdits de 12.500€ i un total de 2M€ destinats a la petita economia de Barcelona, sobretot als sectors comerç, restauració, turisme, indústries creatives, cures, educació i esports.

Pel que fa als ajuts destinats a projectes emprenedors, aquest any, hem destinat un major pressupost per a Impulsem el que fas. Gràcies als 2,7M€, hem pogut ajudar 127 iniciatives, 56 més que l’any passat! De la mateixa manera, hem engegat Barcelona Accelera, una línia d’inversió de 10M€ per promoure start-ups de sectors estratègics a través de fons de capital risc. Relacionat amb la tecnologia, també hem disposat d’una línia d’ajuts de suport a la digitalització dels comerços de proximitat i restauració dotada amb 600.000€.

En matèria d’Economia Social i Solidària, hem generat dos ajuts. D’una banda, Enfortim l’ESS, amb un total d’1,1M€ que han servit per impulsar 131 projectes que treballen en la promoció de l’ESS. D’altra banda, les línies de crèdit ESS per valor de 4M€, amb acords amb les finances ètiques.

A través del Pla de Xoc per l’Ocupació hem realitzat un esforç pressupostari en matèria de treball. Amb els Plans Integrals amb Contractació, itineraris formatius que conclouen amb inserció al mercat laboral, hem fomentat la contractació especialment als barris i en feines municipals. Així mateix, hem tirat endavant la mesura d’ajuts a la contractació Crea Feina, que subvenciona amb 6.000€ contractacions de mínim 6 mesos. Es preveuen unes 300 contractacions totals, amb un pressupost de 1,5M€.

Tot plegat ens demostra que, fent balanç, podem estar molt orgullosos i orgulloses de tota la tasca realitzada per adaptar-nos ràpidament a la situació i ser capaços d’impulsar accions d’ajuda de finançament a qui més ho necessita.